RICOH THETA АКСЕСОАРИ

Стойка

TD-1

Стойка TD-1

Стойка специално разработена за серията RICOH THETA. Проектирана да е максимално компактна, за да редуцира частта от камерата и краката, които се появяват в заснетите изображения. Макс. височина е 152 см и може да се сгъва до компактните 56 см.

Съвместим с всички камери Theta

Спецификации:

Максимална височина прибл 152 см

Длъжина в прибрано положение прибл. 558мм

Секции 4

Тегло прибл. 765 гр.

Калъф за съхранение

Стойка

TD-2

Стойка TD-2

Стойка специално за серията RICOH THETA. Този лек модел има отлична стабилност. Стойката е регулируема и ъгълът на кракате може да се променя, така че да може да се използва дори в тесни пространства.
Съвместима с всички модели RICOH THETA

Спецификации:

 • Максимална височина. 150см
 • Дължина в прибрано положение 457мм
 • 4 секции
 • Тегло 463 гр.
 • Калъф за съхранение и пренасяне

Монопод

TM-1

Монопод TM-1

Монопод специално за RICOH THETA камери. Той е проектиран да е максимално компактен, така че камерата, плочката за прикрепяне и крака на монопода да не се виждат в заснетото изображение. В допълнение плочката за прикрепяне е със ситема за бързо освобождаване.

Дължината в прибрано положение е 70 см, а в разгънато положение стига до 170 см с едно натискане на бутона.

Селфи стик

TM-2

Селфи стик TM-2

Селфи стик, който е специално проектиран да отдалечава ръцете на потребителя от камерата THETA, позволявайки да се заснеме 360° изображение, без пръстите да пречат на кадъра. СЪВМЕСТИМОСТ: Всички модели RICOH THETA

Спецификации:

Максимална височина 836мм

Дължина в прибрано положение 229мм

Макс. диаметър 21мм

Секции 5

Тегло: 155гр.

Завинтване посредством UNC1/4

Плочка за прикрепяне към камерата с накланяне

Материал – Алуминий за плочката, Противоплъзгащ гумен грип

Селфи стик

TM-3

Селфи стик TM-3

Селфи стик, който е специално проектиран да отдалечава ръцете на потребителя от камерата THETA, позволявайки да се заснеме 360° изображение, без пръстите да пречат на кадъра. TM-3 се отличава с дизайн, който позволява на потребителите да заснемат с лекота обекти, селфита или други сцени, като се фокусират върху хората. Компактен, лек и лесен за носене, той се отличава с дизайн, който предотвратява влизането на камерата в кадър.

Съвместим  всички камери THETA

Спецификации:

Максимална височина 423мм

Дължина в сгънато положение 177мм

Макс. диаметър 15.5мм

Секции 3

Тегло прибл. 80гр.

Camera screw UNC1/4

Завинтване посредством UNC1/4

Плоча за директно прикрепяне на камерата

Материал: Плоча – Алуминий, Грип от противоплъзгаща гума

Тежест за стойка

TT-1

Тежест за стойка TT-1

Тежест за увеличаване стабилността на стойката. Включва шест месингови тежести в найлонов калъф. Може да се постави на модели стойка RICOH THETA TM-1/TD-1/TD-2.

Спецификации:

Размери: Прибл. 270 mm x 235 mm

Тегло: Прибл. 690 гр

Мек калъф за съхранение

Калъф за камера

TS-1

Калъф TS-1

Това е калъф, който съчетава функционалност и производителност на защита. Лесен е за носене заради малкия си размер и леко тегло. Специално проектиран да побира камери RICOH THETA, и има приставка за каишка. Предлага се в два цвята, бял и черен.

Съвместим с модели: RICOH THETA V, SC2, SC, S

Полу-твърд кейс

TS-2

Полу-твърд кейс TS-2

Това е полу-твърд калъф предназначен за по-сериозна защита на модел Z1. От вън е прозиведен от синтетична кожа, а вътрешността от микрофибърен текстил. Затваря се посредством цип, а от едната страна има отвор, който позволява да поставите калъфа на камерата, дори когато е прикрепена към външен удължител TE-2 или приставка за каишка AT-1.

Съвметим модел:RICOH THETA Z1

Твърд кейс

TH-2

Твърд кейс TH-2

Това е устойчив на атмосферни влияния и влага еквивалент на IPX7 кейс, изработен от поликарбонат, който позволява да снимате на брега на морето. Може да се монтира на няколко аксесоара за камера, тъй като има стойка за статив.

 

Забележка: RICOH THETA модели m15/SC/S не могат да снимат под вода. Снимането може да бъде усъществено само чрез дистанционно управление от смартфон.

Съвместим с модели RICOH THETA V, SC2, SC, S

Подводен корпус

TW-1

Подводен корпус TW-1

Този кейс е водоустойчив и позволява заснемането на 360 градусови изображения до 30 м под вода (IPX8, клас на защита JIS 8). Докато камерата е в кейса може да управлявате следните функции на камерата: Вкл/Изкл на камерата, смяна между режим видео/статично изображение, както и бутонът за освобождаване може да се управлява през цялото време. Повърхността на кейса също има твърдо покритие за защита срещу надраскване, както и антирефлексно покритие AR. Оборудван е със стойка за статив, така че камерата може да се монтира на различни аксесоари.

Включени елементи: Мек калъф, каишка, лист за предотвратяване на конденз, лист за предотвратяване на надраскване, ръководство за THETA S

Съвметим с модели RICOH THETA V, SC2, SC, S

Капак за обектив

TL-1

Капак за обектив TL-1

TL-1 e компактна специална капачка, която защитава обектива. Предназначен е да защитава двата обектива на камерата, докато я пренасяте или сменяте аксесоарите. Може да се постави и в долната част на камерата, използвайки я като основа, позволявайки да оставите камерата на равна повърхност.

Съвместима с модели RICOH THETA V, SC2, SC, S

Капак за обектив

TL-2

Lens Cap TL-2

TL-2 e компактна специална капачка, която защитава обектива. Предназначена е да защитава двата обектива на камерата, докато я пренасяте или сменяте аксесоарите. Може да се постави и в долната част на камерата, използвайки я като основа, позволявайки да оставите камерата на равна повърхност.

Съвместима с модели RICOH THETA Z1

Кабелен превключвател

CA-3

Кабелен превключвател CA-3

Това е кабелен превключвател за управление на затвора на камерата.

Съвместими модели: RICOH THETA Z1, V, SC, S, както и с камера RICOH GR II

* Изпозлвайте с USB кабела, предоставен в комплект със закупената камера. Необходима е батерия тип AAA, която не е вкл. в комплекта.

* Функцията полуспуък не е приложима за модел THETA S.

* Когато монтирате  камера RICOH THETA на статив или към друг аксесоар, това може да попречи на кабела. В такива случаи препоръчваме да използвате Удължител ТЕ-1/TE-2.

Приставка за страп

5 цвята

Приставки за страп

Специална приставка, която може да завинтите към отвора за статива в долната част на фотоапарата RICOH THETA, за да може да се прикрепи каишка. Предлагат се пет цвята: сребърен, сив, зелен, син и оранжев. Така може да предотвратите загубата на камерата.

Приставка за смартфон

TO-1

Приставка за смартфон TO-1

Позволява камера RICOH THETA да бъде прикрепена към вашия смартфон. Това подпомага едновременното снимане с RICOH THETA и камерата на вашия смартфон. Може да се използва и като стойка за THETA, когато не е прикрепена към вашия смартфон.

Съвместимот с модели: RICOH THETA Z1, V, SC2, SC, S

Спецификации:

 • Размери прибл. 73 mm (W) x 73 mm (H) x 36 mm (D)
 • Тегло прибл.71 гр.
 • Съвместима със смартфони при: Ширина от 58 до 80 мм, Дебелина прибл. 10 мм и по-тънки

3D микрофон

TA-1

3D микрофон TA-1

Това е 3D микрофон специално за употреба с RICOH THETA V модел, за запис на естествен, балансиран звук, достоверно възпроизвеждащ околната среда. Разработен е от Audio-Technica, и е отличен за своите превъзходни технически възможности. В сравнение с вградения в камерата микрофон е с по-голям диаметър (прибл. 10 мм) и може да записва естествени звуци с много информация в целия диапазон честоти. Способността му да записва силни звуци в средния диапазон, го прави чудесен избор при заснемане на музикални изпълнения. Микрофона позволява качествено улавяне на звука, дори когато записвате в движение. Прикрепянето на включения ветробран помага за блокиране на шум причинен от вятър, за случаите в които снимате звук на открито.

Съвместим с RICOH THETA V модел

Спецификации:

 • Type – Fixed-charge back plate, permanently polarized condenser
 • Polar pattern – Cardioid x 4 channels (Ambisonics)
 • Output connector – 3.5 mm (1/8″) / 6 pole mini-plug
 • Power supply – Plug-in-power
 • Operating temperature range – Approx. 0 to 40℃ (32 to 104°F)
 • Dimensions – Approx. 45.3mm (W) x 105.2mm (90.9mm*) (H) x 37mm (D) *Excluding plugWeightApprox. 63g
 • Others – Tripod mount hole / Shooting is possible while a USB cable is connected to the camera body

Удължител

TЕ-1

3D микрофон TA-1

Това е удължител, позволяващ използване на статив при свързване на камерата към USB и HDMI портове. Когато снимате по-продължително и се нуждаете от външно захранване, предавате на живо и сте свързани с компютър, може да използвате статив и да свържете камерата с USB и HDMI кабел.

Съвместими модели: Всички модели RICOH THETA

Размери: 10 мм х 55.5мм

Удължител

TЕ-2

3D микрофон TA-1

Това е удължител, позволяващ използване на статив при свързване на камерата към USB и HDMI портове. Когато снимате по-продължително и се нуждаете от външно захранване, предавате на живо и сте свързани с компютър, може да използвате статив и да свържете камерата с USB и HDMI кабел.

Съвместими модели: Всички модели RICOH THETA