За какво може да ползвате
RICOH THETA?

 

RICOH THETA камерите улавят всяка сцена на 360° във фото или видео само с един клик. Снимките могат да бъдат свободно обработени, споделени и видяни.

Като пионери в 360° снимките, нашите камери намират приложение в множество бизнеси – от индустрия до сектора на услугите.

За да разберете по-добре нашите технологии, ние ви даваме само няколко примера от сферата на бизнеса, които вече използват нашите камери, за да представят своята работа.

Решения в сферата на недвижимите имоти

Това е индустрия която постоянно се променя и виртуалната реалност намира своето място в света на бизнеса.

Сега пазара на недвижими имоти преживява революция с тази технология.

Използвайки 360 технологията за онлайн виртуални разходки, всеки агент на недвижими имоти може да подобри представянето на даден имот за продажба или наем в платформата си. Така предоставя ново изживяване на клиента си, позволявайки му да се запознае с обекта без реално посещение.

3 причини да изберете THETA за бизнеса

Показване на места и събития с голяма доза реализъм

Чрез 360-градусово изображение, улеснявате клиентите да си представят как всъщност изглежда дадено място или обект, спрамо бизнеса ви.

Лесно заснемане на красиви снимки дори за начинаещ фотограф

Тъй като в едно сферично изображение реално показвате всичко, нужно е само да опознаете камерата и нейните функции.

Ефектно представяне на съдържанието с помощта на видеоклипове

Създайте динамично съдържание, което привлича внимание. 360-градусови видеоклипове могат да се качват и в YouTube.

Къде да позлвате THETA за бизнеса?

Решения за автомобилната индустрия

 

Клиентът, купуващ автомобили, все повече ще търси различното преживяването предлагано от технологии като VR и AR, за да улесни решенията си за покупка.

Тръговията с автомобили на дребно вече вижда предимствата на тази технология като инструмент за ангажиране вниманието на клиентите. 360° снимка може да предложи на посетителите цялостна визия за вътрешността на автомобила.

В свят, в който потребителят непрекъснато търси повече яснота и качествени услуги, 360° изживяване представлява модерен, насочен към бъдещето инструмент за насърчаване на продажбите.

Заснемането на 360° снимка е невероятно лесно и отвежда клиента в нова ера на прозрачност и детайли.

3D и 360 VR решения

Развитието на нови технологии за виртуална реалност напредва толкова бързо, че е трудно да се проследят всички излизащи нововъведения в тази сфера. Повечето хора все още знаят само основни неща за VR аксесоарите и приложения. Със сигурност всички сме виждали 360 видеоклипа във Facebook и Youtube. И все пак, когато става въпрос за включване на тази технология в конкретен бизнес модел, може да се почувствате малко като „изгубени в превода“.

Виртуалната реалност 360 (известна още като 360 VR) е интерактивно съдържание което те потапя, което напълно обгражда потребителя, сякаш той стои в средата на сцената. Това съдържание може да се гледа от всяко устройство и позволява на потребителя да гледа във всяка посока, което му позволява да вижда и взаимодейства със съдържанието, както би било в реалния живот. Това превръща потребителя от пасивен в активен зрител.

Създаването на 360 VR съдържание е сравнително нова област, където все още се установяват най -добрите практики. Въпреки това създаването на този тип съдържание не е задължително да бъде трудно, но изисква специални камери за целта, тъй това е нов формат,  различен от стандартните формат и за изображения и видео.

Ново решение за медиите

 

Използването на 360° технологии от създателите на медийно съдържание също се увеличава значително.

Все повече медии започват да адаптират уеб страниците си и социалните си медии с този нов формат изображения, използвайки все по-често 360° снимки и видеоклипове в материалите си.

Прогнозираме, че тази тенденция ще продължи, и 360° ще се позиционира сред най-предпочитаните методи за представяне на съдържание в онлайн пространството.

Според все повече маркетолози, потенциалът на 360° съдържание е голям и следователно може да се превърне в най-ангажиращия и популярен тип съдържание, в сравнение с конвенционалните снимки и видеоклипове.

 С какви функции THETA помага на бизнеса?

Самоснимачка

THETA може да прави статични изображения със самоснимачка.

Снимане от разстояние

Снимането от разстояние е възможно чрез свързване на смартфона, през който управлявате камерата.

HDR изображения

Функцията HDR ви помага при сцени с голяма динамика на яркостта, комбинирайки 4 изображения с различна експозиция.

Заснемане на видео

Можете да заснемете на видео всичко което ви заобикаля със звук, което помага при заснемане на събития. Можете да споделите филма в YouTube или да използвате VR Goggles.

 МоделTHETA SC2 за бизнеса: